4 Ekim 2012 Perşembe

Güzel Kars'ımın Eski Kaşarı :)

Twitterda gördüğüm bir siteye bakarken birde bizim meşhurrrrr Kars kaşarını gördüm. Tabi değiştirip de Gravyeri yazmışlar. Malum elim rahatsız yazamıyorum. sitenin linki bir de açıklamayı paylaşayım. Buyrunuz efenimm :))


Kendine has altın rengi, kokusu ve tadıyla Kars gravyeri yabancı peynirleri gölgede bırakacak kadar enfestir. Bizi bu özel peynirle tanıştıran, Osmanlı döneminde Kars şehri Rus işgali altındayken buraya göç eden köylülerdir. Yalnızca Kars'ın körpe otlarla beslenmiş ineklerinin tam yağlı sütünden hazırlanır. Çok titiz hazırlama şartları gerektirir ; sütünde hata, hile ve katkı kabul etmez. Sadece henüz süt emen buzağı ve kuzu kursağından elde edilen doğan maya ile hazırlanabilir. Mayıs aylarında hayvanların seralara çıkmaya başladığı dönemden en geç Eylül ayına kadar üretilebilir. Lezzetinin yerinde olması için süt sağıldıktan sonra en geç bir saat içerisinde üretime başlanır. 


CHEESE BOX
Cheese Box, peynir sevenlere günlük süt ve taze ürünler kullanarak hazırladığı peynirleri tüketicinin beğenisine yıllardır sunuyor.
Link ;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder